Ripple Boss Sounds varning till BTC Innehavare Amid New klimatpolitik

Med Joe Biden inställd på att bli USA: s 46: e president ser företag och industrier fram emot att anpassa sig till den kommande administratören Ripple Boss Sounds Warning to Bitcoin Holders Amid New Climate Change Policiestration. Brad Garlinghouse, VD för blockchainföretaget Ripple Labs, sätter kryptoföretag på varsel eftersom den nya administrationen är redo att genomföra en strängare politik för klimatförändringar.

Institutionella investerare Akta dig

Tidigare i veckan svarade Garlinghouse på en tweet från New York Times som beskriver några av Biden-administrationens framtida klimatförändringspolitiska ändringar. Medan nyhetskällan belyste relevanta frågor som Parisavtalet och verkställande order att minska koldioxidintag, tog Garlinghouse saker ur ett kryptoperspektiv.

Ripple har tagit flera möjligheter att lovorda sin verksamhet – såväl som dess ursprungliga token, XRP – över Bitcoin. En av dessa har varit dess relativt mildare miljöpåverkan. I juli publicerade företaget en hållbarhetsrapport med XRP: s överlägsenhet över Bitcoins proof-of-work-infrastruktur (PoW).

Företaget hävdade att för varje 1 miljon transaktioner kunde XRP driva 79 000 glödlampatimmar. För Bitcoin stiger antalet till 4,51 miljarder. Således hävdar det att XRP är 57 000 gånger mer energieffektivt än Bitcoin.

”Energiförbrukning är en kritisk bieffekt av blockchain, och eftersom vi ser större användning och användning av denna nya teknik i hela det globala finansiella systemet, är det ett ämne som måste behandlas för att säkerställa en hållbar framtid för vår planet och den globala ekonomin , ”Framhöll företaget.

Bitcoin blir grönt?

Bitcoins relativa energiineffektivitet har varit en av tillgångens nackdelar genom åren. Med kryptoens vinster en gång till arbetar gruvarbetare övertid för att bekräfta transaktioner och skapa nya Bitcoin Pro. Nackdelen är en ökning av energiförbrukningen. Det är värt att notera att vissa spelare har startat den gröna gruvrevolutionen. Flera delar av Kina, världens gruvhuvudstad, är i hög grad beroende av förnybar energi för att driva gruvföretagens verksamhet.

Tidigare denna månad tillkännagav En + Group, världens främsta producent av koldioxidsnål aluminium och vattenkraft, ett joint venture för att skapa anläggningar som stöder kryptogruv med låg koldioxidutsläpp. I ett officiellt uttalande förklarade företaget att det på initiativ hade samarbetat med BitRiver – Rysslands största datacenterleverantör för Bitcoin-kolokeringstjänster.

Som en del av verksamheten planerar företagen att installera en ny anläggning nära BitRivers datacenter i Bratsk. En + Group har förbundit 10 MW elektricitet till anläggningen, där partnerna ser på att potentiellt skala upp till 40 MW så snabbt som möjligt.

”Våra energitillgångar i [Irkutsk] -regionen producerar låg koldioxidsnål elektricitet från förnybara källor, och vi kan erbjuda överskottsenergi till dessa partnerskap,” sade pressmeddelandet och tillade att regionens låga årliga temperaturer skulle minska energibehovet. och göra datacenterna mer energieffektiva.