Het is verleidelijk om Bitcoin te verkopen, maar verkoopt iemand?

Ik snap het. Met de prijs nog steeds iets meer dan $10.000, gedaald van de jaarhoogte van $12.000, en er zwakker uitziend per dag, is het verleidelijk om Bitcoin te verkopen op dit moment, maar zou u iets winnen door te verkopen, en wat nog belangrijker is, is dat iemand verkoopt?

Voor degenen die gewoonweg in cryptocurrency zijn geraakt als een vorm van investering, of om precies te zijn, als een hedge voor hun grotere portefeuille, is de behoefte om te verkopen vrij hoog in de afgelopen maanden. Bitcoin is al een maand lang aan het stijgen, $9.000 is het geland op $12.000 en kon niet hoger worden. De grootste cryptocurrency in de markt deed een paar pogingen om meer dan $12.000 te breken, maar elke keer slaagde het er niet in om hoger te consolideren, en deze recente daling is bewijs genoeg voor velen om hun winst te realiseren, hun crypto foray af te ronden, en ermee klaar te zijn. Maar is dit de juiste beslissing?

Volgens een recent rapport van Chainalysis is er een duidelijke „verleiding om te verkopen“ op dit punt. Van de 18,5 miljoen Bitcoins die gedolven zijn en momenteel op de markt circuleren, hebben 62 procent of 11,47 miljoen Bitcoins een stijging van 25 procent of meer gezien sinds de overname. Op het eerste gezicht verbleekt dit in vergelijking met de 12 procent prijsdaling van 12.000 dollar in de afgelopen week, maar het is nog steeds genoeg voor conservatieve investeerders om te verkopen.

Laten we echter eens kijken naar het traject van het jaar tot nu toe. De prijs van Bitcoin Revolution aan het begin van het jaar was $6.800, dat is alleen al in de afgelopen 8 maanden een prijsverhoging van 52 procent. Wat als u uw Bitcoin heeft gekocht tijdens de daling in maart? volgens de traditionele stelling „koop laag, verkoop hoog„, dat is een prijsverhoging van 165 procent. Als u kijkt naar slechts twee anekdotische stukken van de aankoopdata ten opzichte van de huidige verkoopprijs lijkt de winst van 25 procent vrij klein. Degenen die periodiek sats stapelen, ongeacht de prijs, leken veel meer voordeel te hebben, ondanks de recente daling.

Terug naar het verslag. Als we de 11,47 Bitcoin uitsplitsen naar de gegevens van de overname, stelt het rapport dat 63 procent of ongeveer 7,2 miljoen BTC twee of meer jaar geleden werd overgenomen en dat 14 procent of 1,6 miljoen Bitcoin tussen één en twee jaar geleden werd overgenomen. Dit betekent dat in de afgelopen drie jaar 77 procent van de Bitcoin, die sinds de overname meer dan 25 procent heeft gewonnen, niet is verhuisd, en omdat de genomen winst aanzienlijk groter is dan de basiswinst [d.w.z. 25 procent] is het onwaarschijnlijk dat deze zal verschuiven. In het rapport staat,

„Dus het is onwaarschijnlijk dat het zich in de huidige markt zal bewegen, gezien het feit dat het zich al lang niet meer heeft bewogen.“

Hoe zit het met de Bitcoin die eerder dan een jaar geleden werd verworven, misschien in de 6 tot 12 maanden voorafgaand aan het lezen van dit? Van de 11,47 miljoen Bitcoins met een winst van meer dan 25 procent of meer werden slechts 10 procent of 1,4 miljoen Bitcoins 6 tot 12 maanden geleden verworven en 13 procent of 1,49 miljoen in de laatste zes maanden. Dit is inderdaad een kleinere pool in vergelijking met de rest van de oogst, en zelfs deze relatief korte-termijn handelaren zijn op zoek naar een uitweg, het is onwaarschijnlijk om de markt te bewegen, omdat de lange-termijn hodlers niet alleen maar doordraaien, maar dat doen ze al minstens de laatste twee jaar en het geeft hen een winst van 25 procent.

Is de verleiding groot om te verkopen? Ja, onvermijdelijk met elke daling, is er een grotere behoefte om te verkopen omdat je winst wordt opgegeten. Maar moet ik dat doen? Nou, dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden.